Tine schrijft

Snel een professionele tekstschrijver nodig?

Je schrijft regelmatig teksten en vaak gaat je dat goed af. Maar soms komen teksten best nauw en wil je zeker weten dat ze begrijpelijk zijn voor en aansluiten bij je doelgroep. Dan biedt een tekstprofessional uitkomst.  

Schrijven: van webteksten tot standaardbrieven en -mails

Wil je al tijden die perfecte webteksten schrijven, maar weet je maar niet waar je moet beginnen? Of wil je graag professionele teksten voor standaardbrieven of -mails die je regelmatig moet versturen?  Misschien heb je binnenkort een belangrijke presentatie en heb je een digitale presentatie nodig die je verhaal optimaal ondersteunt. Korte, commerciële, en aantrekkelijke teksten zijn mijn specialiteit. Met mijn originaliteit en creativiteit weet ik je doelgroepen te bereiken. 

Redigeren: haal het beste uit je eigen teksten

Wil je die mooie opdracht heel graag binnenhalen, maar vraag je je af of de tekst in je offerte wel goed en sterk genoeg overkomt? Ben je bezig met een belangrijk rapport en wil je zeker weten dat deze voor je doelgroep goed leesbaar en begrijpelijk is? Of heb je een tekst geschreven, maar heb je het gevoel dat er iets mist? Is de structuur duidelijk? Loopt je tekst optimaal? Sluit je taalgebruik voldoende aan bij je doelgroep? Ik weet precies wat belangrijk is bij een goede tekst. Ik zorg ervoor dat je teksten goed lopen, zonder dat de eigenheid ervan verloren gaat. 

Mijn werkwijze

Een luisterend oor

Voordat ik met een opdracht aan de gang ga, wil ik van alles weten. Wat is het doel van de tekst?  Moet de tekst informeren, overtuigen, prikkelen of verkopen? Wie is de doelgroep? In mijn teksten zoek ik altijd een goede balans tussen wat jij als opdrachtgever graag wil overbrengen en wat je doelgroep wil lezen. Dat doe ik door goed te luisteren naar wat je doet en waar je goed in bent. Maar ik kijk vooral ook naar waar je ogen van gaan glimmen. Daarnaast kruip ik in de huid van je klant of lezer. Als ‘klant’ stel ik mijzelf vragen als: 

  • Wat zou ik belangrijk vinden? 
  • Welke informatie heb ik nodig? 
  • Welke vragen zou ik hebben?
  • Wat zou mij over de streep trekken om contact met je op te nemen? 

Op deze manier sluiten je teksten altijd aan bij de behoefte van je klant, maar passen ze ook bij jou en je bedrijf.

Betrouwbare samenwerking

Als je het schrijven van een tekst uit handen geeft, wil je natuurlijk weten waar je aan toe bent. Bij mij kom je niet voor verrassingen te staan. Afspraak is afspraak en transparant werken zijn voor mij de gewoonste zaken van de wereld. Voordat ik aan een opdracht begin, maken we duidelijke afspraken en spreken we deadlines af. Je kunt erop vertrouwen dat ik deze nakom. Natuurlijk kunnen er altijd onverwachte dingen gebeuren. In dat geval neem ik contact met je op, om te bespreken of er eventuele nieuwe afspraken nodig zijn.  

Creatieve oplossingen

Ik hou niet van standaard. Elke opdracht is uniek. Ik verdiep me in je organisatie en je behoeften en pas mijn schrijfstijl daar naadloos op aan. Dat vergt de nodige creativiteit én daarvan heb ik gelukkig genoeg!

Structurele (tekst)ondersteuning

Moet je regelmatig teksten schrijven voor je werk, maar is dat niet je sterkste kant? Al met een paar uur per week neem ik je deze werkzaamheden graag uit handen. Lees meer.

Wat vinden mijn klanten

Nico Nijland, accountmanager 1voud Arbo:

“Tine heeft voor onze nieuwe website de beschrijvingen van onze diensten gemaakt. Tine vormde met haar (HR) ervaring en parate kennis (van onder andere SEO) een echte meerwaarde bij het schrijven van de teksten. We konden haar teksten dan ook direct gebruiken. Tine is daarnaast een prettige persoon om mee samen te werken. Ze werkt vlot en accuraat.”       

Dianne van der Schee, Van der Schee Grondwerken:

“Tine heeft de teksten geschreven voor onze website. Het schrijven van teksten is niet aan ons besteed. Tine heeft dit met veel verve voor ons gedaan! Het gesprek dat voorafging aan het opstellen van de teksten voelde informatief. Tine stelde de juiste vragen. Het gesprek voelde als een interview en dat was erg prettig. Er waren korte lijntjes. Tine reageerde snel op vragen en kwam haar afspraken na. Wij zijn erg blij met het resultaat en zullen bij een volgende schrijfklus zeker weer een beroep doen op Tine Schrijft!”

Ellis Garstenveld, eigenaar GeniusApps.nl – mobiele apps en websites voor het MKB:

“Ik leerde Tine kennen bij Inspiratieontbijt Achterhoek in Doetinchem, waar ik snel doorkreeg hoeveel passie Tine heeft voor het schrijven. Terwijl ik bezig was met de eerste voorbereidingen voor een evenement in het buitenland voor ondernemers, leek het me een goed idee om Tine in te schakelen voor de uitnodigingstekst hiervoor. Dat bleek een schot in de roos, want de tekst die daaruit rolde was zeer sprankelend, fris, uitnodigend en maakt mijn doelgroep nieuwsgierig naar het evenement. Precies wat ik voor ogen had om te bereiken! Kortom: ga niet zelf stoeien, maar laat je verrassen door de wervende schrijfstijl van Tine!” #aanrader

Alexandra Strzelczyk, eigenaar Magnetic Fotografie:

“Tine heeft verschillende schrijfklussen voor me gedaan. Doordat schrijven niet mijn vak is, ben ik er relatief lang mee bezig. Het is fijn en efficiënt om hier Tine voor in te kunnen schakelen. Haar teksten zijn makkelijk om te lezen, helder, toegankelijk en positief. De taal die ze gebruikt is duidelijk en vriendelijk naar mijn klanten. De samenwerking tussen ons was erg fijn. Tine denkt op een prettige manier met me mee en komt met ideeën waar ik ook echt wat aan heb. Ze doet dit op een open, maar absoluut niet dwingende manier.”

Wil je snel een tekst geschreven of geredigeerd hebben? Neem dan contact met me op