bloggen een goed voornemen

Goede voornemens? Blog er eens over!

Een nieuw jaar ligt voor je. Een jaar vol kansen en mogelijkheden. Ben je ondernemer en zit je alweer vol mooie en ambitieuze plannen? Dan kun je waarschijnlijk niet wachten om deze uit te gaan voeren. Maar weten mensen om je heen en mogelijke opdrachtgevers al wat je van plan bent? Nee? Dan is bloggen misschien een optie voor jou.

Geef mensen een kijkje in jouw werk en vakgebied

Regelmatig bloggen is een prima methode om vaker wat van jezelf als ondernemer te laten zien. Je geeft mensen een kijkje in je werk en vakgebied en je hebt de mogelijkheid om jouw unieke aanpak wereldkundig te maken. Daarnaast heeft bloggen nog meer voordelen:

  • Je lokt bezoekers naar je website (als je je blog op je website publiceert).
  • Je profileert jezelf als expert op je werkgebied.
  • Je creëert meer naamsbekendheid voor jou en je bedrijf.
  • Je komt regelmatig in beeld bij (potentiële) opdrachtgevers.
  • Mensen kunnen je blog delen via social media.
  • Je kunt interactie met potentiële klanten op gang brengen.

Een blog is geen verkooppraatje!

Het is leuk en zinvol om best practises te delen via een blog. Maar ga daar ook niet te ver in. Maak van je blog geen verkooppraatje. Dan haken mensen al snel af. Bedenk je daarom altijd: is wat ik schrijf interessant voor mijn doelgroep? Kan ik ze hiermee inspireren en/of kunnen ze er zelf wat mee in de praktijk?

Volg mijn blogs over bloggen

Heeft deze blog je geïnspireerd en wil je gaan bloggen, maar kun je daar wel wat hulp en tips bij gebruiken? Ik schrijf regelmatig blogs met praktische blogtips. Ook schrijf en redigeer ik blogs voor anderen. Je kunt mijn blogs volgen via twitter of linkedin. Wil je ze liever per mail ontvangen? Mail dit dan naar info@tineschrijft.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *