waarom bloggen

Waarom zou je bloggen?

 Bloggen is populair. Maar waarom zou je als ondernemer gaan bloggen? Er zijn zo een aantal redenen om het niet te doen:

  • Je hebt er geen tijd voor
  • Je kunt niet goed schrijven
  • Je weet geen onderwerpen om over te schrijven
  • Je weet niet wat het je oplevert

Maar daartegenover staan ook weer heel veel redenen om het wel te doen:

  • Je lokt bezoekers naar je website (goed voor je vindbaarheid).
  • Je profileert jezelf als expert op je werkgebied.
  • Je creëert meer naamsbekendheid voor jou en je bedrijf.
  • Je komt regelmatig in beeld bij (potentiële) opdrachtgevers.
  • Mensen kunnen je blog delen via social media.
  • Je kunt interactie met potentiële klanten op gang brengen.

Wat inspireerde mij om te gaan bloggen?De voordelen klinken natuurlijk fantastisch, maar vaak heb je een eigen persoonlijke reden nodig om uiteindelijk de stap te zetten om te gaan bloggen. Een soort aha-erlebnis. Ik was ook al heel lang van plan om te gaan bloggen. Als tekstschrijver is dat natuurlijk ook een logische stap. De factor tijd en niet weten waarover ik dan moest schrijven hielden me alleen tegen. Ik ben wel goed in het schrijven van korte en bondige teksten. Daarom besloot ik als ghostwriter voor anderen te gaan bloggen. Doordat ik op deze manier blogervaring opdeed en me verdiepte in het onderwerp, merkte ik dat ik inmiddels best veel wist over het schrijven van blogs. En daarnaast heb ik natuurlijk veel kennis over het schrijven van goede teksten. Waarom zou ik die kennis niet met anderen gaan delen? 

Volg mijn blogs over bloggen!

En dat is wat ik nu ga doen. Ik ga bloggen over het schrijven van blogs. Wil jij ook gaan bloggen of blog je al en kun je wel wat hulp en tips gebruiken? Volg me dan op twitter of linkedin. Via deze kanalen zal ik mijn blogs verspreiden. Wil je mijn blogs liever per mail ontvangen? Mail dan naar info@tineschrijft.nl. Je krijgt mijn blogs dan twee keer per maand toegestuurd. En heb je een vraag over bloggen? Mail ze me gerust. Wie weet schrijf ik er een blog over! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *