onderwerpen voor blogs

Hoe kom ik aan blogonderwerpen?

Zakelijk bloggen is slim. Je lokt bezoekers naar je website, zet jezelf neer als professional op je werkgebied en geeft je bedrijf meer bekendheid. Vol enthousiasme ga je aan de slag. Maar na een paar blogs wordt het al moeizamer. Hoe verzin je toch telkens weer een geschikt blogonderwerp?

Wat kun je bloggen?

Als je zakelijk blogt is het belangrijk dat de blogs gaan over jouw werkveld. Op dat gebied ben jij namelijk de expert. Er zijn verschillende vormen waarin je je blogs kan gieten:

 • Tips (bijvoorbeeld: 5 tips om je blog succesvol te maken)
 • Advies
 • Stappenplannen (bijvoorbeeld: hoe installeer ik WordPress?)
 • Verslag van een evenement of beurs waar je bent geweest
 • Nieuws op je vakgebied
 • Interview (bijvoorbeeld met een expert uit je netwerk)
 • Foto’s/video’s (vooral handig als je iets doet dat je goed in beeld kan laten zien)
 • Vraag van de week/maand. Het antwoord op een klantvraag uit je praktijk
 • Een beschrijving van een bijzondere opdracht die je hebt gedaan
 • Vraag via Twitter of Facebook of iemand een vraag heeft over een onderwerp op jouw vakgebied en beantwoord deze vraag in een blog

Hoe kom je aan blogonderwerpen?

Steeds een ander onderwerp verzinnen is best lastig. Maar als je jezelf regelmatig de volgende vragen stelt, begint er vast wel wat te borrelen:

 • Wat zijn veel gestelde vragen van klanten?
 • Welke problemen los ik op bij klanten?
 • Welke ontwikkelingen spelen er in mijn vakgebied?
 • Met welke tips kan ik klanten helpen?

Laat een buitenstaander meedenken

Weet je het echt even niet meer? Een buitenstaander kijkt vaak heel anders naar je bedrijf. Laat een vriend, kennis of collega eens meedenken over onderwerpen. Maar mij vragen kan natuurlijk ook altijd! Als tekstschrijver schrijf en redigeer ik blogs voor bedrijven. Neem gerust contact met me op voor meer informatie. Bel 06-21211586 of mail naar info@tineschrijft.nl.

Mijn blog elke twee weken in je mailbox?

Ik schrijf elke twee weken een blog over bloggen. Vind je mijn blogs interessant en wil je er geen één missen? Mail dan naar info@tineschrijft.nl. Ik zorg er dan voor dat je mijn blogs gemaild krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *