starten met bloggen

Hoe begin ik mijn blog op een originele manier?

Deze blog gaat mij 30 nieuwe klanten opleveren! Ik hoor je al denken: Wauw, hoe zou ze dat doen? En je gaat gretig verder met lezen. Ik ben bang dat ik deze beginzin niet (helemaal) waar kan maken, maar ik had wel meteen je aandacht! Als je het begin van je blog een beetje spannend maakt, is de kans dat mensen doorlezen veel groter. Maar hoe doe je dat? Drie tips.

1. Begin met een praktijkverhaal of een anekdote

Met een verhaal uit de praktijk trek je je lezers meteen mee. Zoek een verhaal dat je doelgroep aanspreekt en herkent. Verwerk er het liefst ook een probleem in die je in je blog gaat oplossen.

2. Deponeer een pittige stelling

Begin je blog met een stelling. Zorg ervoor dat je stelling bij je doelgroep een emotie oproept. Dat mag zelfs boosheid, verontwaardiging of ongeloof zijn. Lezers zijn benieuwd waarom je dit zegt en zijn daardoor geneigd verder te lezen. Je hoeft het vervolgens in je blog niet eens te zijn met de stelling. Het kan bijvoorbeeld ook een vooroordeel zijn die je vaak tegenkomt in de praktijk en waarvan je in je blog het tegendeel bewijst. Voorbeelden van stellingen zijn:

  • Als je als winkelier geen webshop hebt, kun je beter vandaag nog stoppen met je onderneming.
  • Succesvol worden? Zeg dan vaker nee tegen opdrachtgevers.
  • Stop met koude acquisitie! Het levert niks op en niemand zit erop te wachten.

3. Start met een veelgehoorde uitspraak die je in je blog weerlegt

Hoor je in je praktijk vaak uitspraken die wat jou betreft niet kloppen? Start je blog dan met zo’n uitspraak en overtuig je lezer vervolgens van het tegendeel. Door met een uitspraak te beginnen, maak je het onderwerp herkenbaar. Als mensen een situatie herkennen, zullen ze eerder doorlezen. Lees dit voorbeeld maar eens.

Ga experimenteren

Ben je geïnspireerd geraakt? Experimenteer dan lekker met het verzinnen van leuke en spannende beginzinnen. Ben je bang dat het misschien iets te prikkelend is? Leg het dan eerst even voor aan wat (kritische) mensen in je omgeving.

Succes!

Meer weten over bloggen of wil je hulp bij het bloggen?

Tine van Tine Schrijft! schrijft en redigeert ook blogs voor ondernemers en bedrijven. Meer weten? Bel dan naar 06-21211586 of mail naar info@tineschrijft.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *