vloggen

Moeten we naast bloggen nu ook gaan vloggen?

Laatst was ik op een netwerkbijeenkomst en raakte ik aan de praat met iemand over bloggen. Ik vertelde dat ik blogs schrijf over het schrijven van blogs. Hij vond bloggen ook heel belangrijk, maar vroeg of ik ook al vlogde. Pardon? Moet ik nu ook nog videoblogs gaan maken?

Waarom zou je vloggen?

Mijn eerste kritische vraag was natuurlijk: ‘Waarom zou ik dat doen?’ ‘Nou, een link naar een video wordt veel vaker bekeken dan een link naar alleen tekst’, antwoordde hij. Oké, daar kan ik me wat bij voorstellen. Maar ik ben tekstschrijver. Mijn product is tekst. Moet ik mijn schrijfsels dan maar gaan filmen? Nee, dat hoefde niet, maar wat als ik mijn blogs nou gewoon eens ging voorlezen? Er schijnen namelijk veel mensen te zijn die te lui zijn om een tekst te lezen, maar een videoboodschap wel kunnen waarderen.

Vloggen? Ja, maar…

Ja, ja, op zich is dat wel een idee. Maar om al mijn blogs nu uit mijn hoofd te gaan leren en ze vervolgens voor de camera op te gaan zeggen, gaat me wel wat ver. Ik herinner me dat ik ruim een jaar geleden een videopitch maakte. Op zich was die wel aardig gelukt, maar hoe vaak ik het wel niet over moest doen, omdat mijn tekst kwijt was!

Inleiding van je blog op video

Maar het idee van het aanspreken van een grotere doelgroep met een vlog sprak me wel aan. Is er dan nog een makkelijker manier? Ook daar had mijn gesprekspartner een antwoord op. Wat als ik de inleiding van mijn blogs nu op video vastleg, mensen nieuwsgierig maak en ze vervolgens doorverwijs naar mijn blogs? Kijk, daar kan ik wel weer wat mee!

Vloggen? Ja, misschien wel!

Ik ga hier tijdens de vakantie eens verder over nadenken. Wie weet zie je me straks ook regelmatig op youtube terugkomen. Overweeg jij ook om te gaan vloggen, maar wil je er wel eerst iets meer over lezen? Op de website van zzpservicedesk vind je een artikel met praktische informatie.

Heb jij trouwens al wel ervaring met vloggen? Ik ben benieuwd naar je ervaringen. Je kunt ze me mailen via info@tineschrijft.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *