meer interactie bij bloggen

Hoe vergroot ik de betrokkenheid en interactie bij mijn blogs?

Je blogt natuurlijk niet voor niks. Je wil dat mensen je blogs gaan volgen en dat je blogs leiden tot meer bekendheid van jou en je bedrijf. Maar hoe zorg je ervoor dat je blogs bekend worden onder je doelgroep en dat mensen op je blogs gaan reageren? Ik geef je een aantal tips.

Blog regelmatig over een specifiek onderwerp

Zorg dat er minimaal twee keer per maand een blog van je verschijnt. Als je maar af en toe en onregelmatig blogt, zal je blog niemand opvallen. Wat ook helpt is om over een specifiek onderwerp te bloggen. Ik blog bijvoorbeeld veel over het schrijven van blogs. Mensen die daar in geïnteresseerd zijn of zelf (willen) bloggen, zijn dan eerder geneigd de blogs te gaan volgen.

Deel je blogs via social media

Een blog schrijven, op je website zetten en er verder niets mee doen, heeft niet zoveel zin. Breng je blog bij een groot publiek onder de aandacht. Social media zoals Twitter, Facebook of LinkedIn is hier een prima middel voor.

Deel je blog met je doelgroep

Heb je een specifieke doelgroep voor je blogs? Kijk dan of deze doelgroep is aangesloten bij een groep op LinkedIn. Meld je aan bij deze groep en deel er je blogs. De kans dat mensen geïnteresseerd zijn in je blog en hem willen volgen is dan groter. Let er wel op dat je blogs geen reclameachtige teksten bevatten. Daar zitten deze groepen echt niet op te wachten.

Zorg ervoor dat mensen je blog makkelijk kunnen delen

Plaats onder je blogs social media knoppen. Door op één van deze knoppen te klikken kunnen mensen je blog eenvoudig delen met hun netwerk.

Laat mensen reageren op je blog

Zorg ervoor dat mensen kunnen reageren op je blog. Kijk of je website de mogelijkheid biedt om een reactie te plaatsen. Krijg je een reactie, reageer hier dan zelf ook op. Zo kunnen er interessante discussies ontstaan. Lok ook eens bewust reacties uit door een pittige stelling te deponeren of lezers hun mening te vragen over een bepaald onderwerp.

Verwijs lezers naar je andere blogs

Dit kun je doen door links te plaatsen naar andere blogs die je al eerder schreef . De verwijzing moet natuurlijk wel nut hebben. Zo kan een oude blog bijvoorbeeld aanvullende informatie geven. Als mensen je andere blogs ook interessant vinden, is de kans groter dat ze je blog gaan volgen.

Bied je lezers de mogelijkheid om zich op je blogs te abonneren

Niet iedereen checkt elke dag zijn social media. Bied lezers de mogelijkheid om zich te abonneren op je blogs. Ze kunnen je blog dan bijvoorbeeld via de mail ontvangen.

Wil je gaan bloggen of blog je al en heb je hier vragen over?

Heb je vragen over bloggen? Stel ze gerust via de mail. Wie weet verwerk ik je vraag in één van mijn blogs. Wil je concrete hulp bij het schrijven van blogs? Dan kun je me ook bellen via 06-21211586.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *