hoe word je succesvol met bloggen

Tips van een succesvolle blogger – Femke Creemers

Als je blogt of gaat bloggen ben je natuurlijk ook benieuwd hoe succesvolle bloggers het aanpakken. Waarom zijn ze succesvol? En hebben ze tips? Een tijdje geleden kon je de ervaringen lezen van topblogger Margreet Kühne. Deze keer laten we Femke Creemers aan het woord. Met haar blogs over het pimpen van caravans ging ze in korte tijd van 10 naar 100 bezoekers per dag. Ze heeft nu zo’n 750 bezoekers per dag en in het hoogseizoen zelfs 1500.

Enorme, lelijke caravan

‘Het bloggen begon eigenlijk toen ik een enorme, lelijke caravan overnam van mij schoonouders’, vertelt Femke. ‘We besloten de caravan te pimpen. Ik plaatste er wat plaatjes van op Pinterest en dat was meteen een succes. Toen ik over dit onderwerp besloot te gaan bloggen, bleek dat een gat in de markt. Het bezoekersaantal steeg bijna direct van 10 naar 100 per dag. Ik begon een website waarop mensen alles kunnen vinden over het pimpen van caravans en noemde het Caravanity’.

Crisis en creaties

‘Ik denk dat ik op het goede moment over het juiste onderwerp ging bloggen. Ik begon in 2013 en toen was het nog volop crisis. Mensen zochten naar een goedkopere manier van vakantie vieren en dan komt de caravan al snel in beeld. Daarnaast is creatief bezig zijn momenteel enorm populair. Mijn blogs hebben beide onderwerpen in zich en dat sloeg aan’.

Ken je zoekwoorden

‘Toen ik begon met bloggen gebruikte ik bewust SEO-woorden. Dat is nu eigenlijk niet meer nodig. Mijn site wordt zo goed bezocht dat als mensen googelen op caravan pimpen ze al snel bij mij uitkomen. Maar zeker als je begint, is het de moeite waard om Google Adwords te gebruiken en te kijken welke woorden scoren en welke niet’.

Investeer in je community

‘Als je in de creatieve hoek zit, zoals ik, en je doelgroep bestaat voornamelijk uit consumenten, dan is het voor je pr handig om te investeren in je community. Ik vraag mijn lezers bijvoorbeeld of ze foto’s van hun gepimpte caravan willen plaatsen op mijn blog. Veel mensen zien het als eer om hun foto’s terug te zien op mijn site en delen het vervolgens met vrienden en kennissen. Zo verspreidt het zich als een olievlek. Daarnaast merk ik dat het onderwerp aanslaat in de media. Ik ben al door diverse kranten, bladen en tv-zenders benaderd voor een interview. Al die aandacht werkt natuurlijk ook goed’.

Een hele uitdaging

‘Maar het belangrijkste is dat ik dit werk gewoon heel leuk vind. Voor mij is het vooral een uit de hand gelopen hobby. Ik werk er ook nog bijna fulltime naast. En dat is natuurlijk wel een uitdaging naast mijn gezin!’

Ben je benieuwd naar de blogs van Femke? Lees ze hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *