waarom zakelijk bloggen

Welke ondernemers zouden moeten bloggen?

Ik spreek regelmatig ondernemers. Bij sommigen denk ik direct: jij zou moeten bloggen! Ik kan meteen allerlei onderwerpen bedenken waar ze waardevolle content over zouden kunnen schrijven. Maar voor sommige ondernemers vind ik het echt een gemiste kans als ze nog niet bloggen. Benieuwd of jij daarbij zit? Lees dan snel verder.

Eigenaar (online) winkel

Bij winkels was het vroeger gebruikelijk dat je adverteerde om je producten en je winkel te promoten. Adverteren of folders laten maken is een kostbare aangelegenheid en feedback van potentiële klanten krijg je zelden of nooit. Bloggen is helemaal van deze tijd en je kunt er veel mee. Schrijf over trends en geef tips over het toepassen van je producten en voeg mooie foto’s en aansprekende filmpjes toe. Met bloggen geef je een persoonlijke touch en het is vaak nog veel goedkoper ook!

Adviseur of expert op een bepaald gebied 

Weet je alles over een bepaald onderwerp en adviseer je anderen daarover? Dan is bloggen een goede manier om jezelf als expert te profileren. Je kunt wel zeggen dat je mensen verder kan helpen met jouw kennis en adviezen, maar in een blog kun je het ook echt laten zien. Wees niet bang om in je blogs advies weg te geven. Het laat juist zien welke kennis je in huis hebt en dat je deze graag met anderen wilt delen. Gielen juridisch advies koos bijvoorbeeld ook voor deze aanpak.

Coach

Nederland zit vol met coaches. Hoeveel het er precies zijn, is niet bekend, maar er worden aantallen van 40.000 genoemd. Ben je coach, dan is het heel lastig om je te onderscheiden. Door het schrijven van blogs kun je anderen een kijkje in jouw specifieke (unieke) aanpak geven. Schrijf bijvoorbeeld net zoals lifecoach.nl blogs over (geanonimiseerde) praktijksituaties.

Creatief beroep 

Heb je een creatief beroep, zoals ontwerper, stylist of kapper? Dan wil je de resultaten van je werk natuurlijk graag laten zien. Bloggen biedt je een podium om dit te doen. Je kunt ook meteen tonen wat er op jouw vakgebied allemaal mogelijk is. Schrijf over de laatste trends, geef DIY-tips en heel belangrijk: ondersteun je teksten met foto’s en filmpjes. Doe gerust inspiratie op bij andere bloggers, zoals Wie wat haar.nl, maar probeer met je blogs wel je eigen unieke stijl en blik op je vak weer te geven.

Tekstschrijver

Als tekstschrijver is bloggen natuurlijk de manier om je schrijftalent te laten. Kies een onderwerp dat je aanspreekt en blog daarover. Omdat ik als tekstschrijver ook blogs schrijf voor anderen, koos ik ervoor om te bloggen over zakelijk bloggen. Op deze manier laat ik zien wat er allemaal mogelijk is met bloggen en hoe je het aan kan pakken. Wees niet bang, dat je na een paar blogs uitgeschreven bent over je onderwerp; als je er eenmaal mee begint, blijk je overal inspiratie op te kunnen doen.

Staat jouw vak niet in deze blog? Dan betekent dat natuurlijk niet dat bloggen voor jou geen zin heeft. Heb je ideeën voor onderwerpen en vind je het leuk om meer van jezelf te laten zien dan alleen de standaard teksten in folders of een website? Begin dan gewoon! In mijn blogs vind je veel praktische informatie en tips over zakelijk bloggen.

Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *